Nico zag het levenslicht op 15 maart 1973 in Brugge.

Hij had al op hele jonge leeftijd de muziekmicrobe te pakken en zong de liedjes mee van vele Vlaamse artiesten maar vooral die van Will Tura!

In 1995 kreeg hij de kans van Erik Marijse om de eerste stappen op het podium te zetten voor het grote publiek.
In het voorjaar van 1999 kwam zijn eerste single-cd op de markt: een cover van Allan Théo’s grote zomerhit “No Olvidaras”, een Vlaamse bewerking van het productiehuis Peter Keereman.

Daarna volgden jaar na jaar, en met tussenpauzes, nieuwe singles en 2 full cd's in productie en samenwerking van Geert Debaillie van studio Debaca uit Aartrijke.

"Ik ben niet de beste zanger maar weet mijn publiek te entertainen met meezingers en vooral met liedjes waarin ik werk met heel veel interactie samen met het publiek", aldus Nico, "Ik weet dan ook hoe ik mijn publiek kan bespelen want let op, ieder optreden is anders."

Privé gaat het hem ook voor de wind, hij is intussen gehuwd en is gesetteld in het Oost-Vlaamse Zottegem waar hij ook zijn vaste job heeft in de Colruyt en dan vooral in de afdeling Collect&Go. "Ik zou het niet meer kunnen missen om tussen de mensen te zijn en haal natuurlijk met heel veel liefde en zorg de boodschappen rond voor onze Collect-klanten".

Vanaf maart 2020 tot eind december 2021 liggen voor Nico de optredens stil eerst door de welgekende pandemie en daarna kreeg hij problemen met stappen die zich vertaalde in een totale heupprothese en meteen een linkerbeenaanpassing van 2,7cm die toch een 9-tal maanden revalidatie met zich mee brengt.

2022: Hou zeker zijn agenda in de gaten want er liggen plannen klaar om '25 jaar Nico' te vieren en er komt ook een nieuwe single maar door de gekende omstandigheden staan die plannen even on hold.

Tot binnenkort