Nico zag het levenslicht op 15 maart 1973 in Brugge.

Hij had al op hele jonge leeftijd de muziekmicrobe te pakken en zong de liedjes mee van vele Vlaamse artiesten maar vooral die van Will Tura!

In 1995 kreeg hij de kans van Erik Marijsse om de eerste stappen op het podium te zetten voor het grote publiek.
In het voorjaar van 1999 kwam zijn eerste single-cd op de markt: een cover van Allan Théo’s grote zomerhit “No Olvidaras”, een Vlaamse bewerking van het productiehuis Peter Keereman.

Daarna volgden jaar na jaar, en met tussenpauzes, nieuwe singles en 2 full cd's in productie en samenwerking met Geert Debaillie van studio Debaca uit Aartrijke.

Mijn doel is om mensen te entertainen met een mix van liedjes uit de oude doos, covers en vooral eigen nummers.

2023 is het jaar waarin hij 50 jaar wordt en dit wordt gevierd met een nieuwe cd single getiteld: Roomijs Met Vanille.
Het is een vrolijke schlager, zal menig polonaises op gang trekken en zal dan ook door jong en minderjong uitbundig kunnen meegezongen worden.
De Nederlandse Marc Winter bracht het oorspronkelijk uit in 1975 en toen Nico de versie van Erwin Fillee hoorde was hij meteen verkocht.
De productie ervan gaf hij in de professionele handen van Jean-Pierre Kerkhofs van Artsound Studio. 

Half februari 2024: Iedereen kent Nico als een ambiancemaker, laat ons denken aan o.a. zijn vorige single en meezinger: ‘Roomijs Met Vanille’, maar deze keer krijg je een andere Nico te horen.
In tijden van oorlog, geweld, onenigheden, natuurrampen en alle andere onheil koos hij voor een iets ingetogen nummer.
“Je mag de krant niet openslaan, tv opzetten of radio opendraaien of je wordt met al die ellende geconfronteerd, precies daarom wil ik even stilstaan bij het
woord: hoop, hoop op een betere wereld voor iedereen of zoals mijn groot idool Will Tura in 1982 het zong: ‘Esperanza’.” Zegt Nico.
Het liedje kreeg een nieuw muzikaal kleedje met de harp als basisinstrument en het werd overgoten met een dansbare ‘Cumbia’.
De productie ervan gaf hij terug in handen van Jean-Pierre Kerkhofs en Wendy D’Joos van Artsound Studio en wordt net als 'Roomijs' verdeeld door RS Muziek.